A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури та спорту Великобурлуцької селищної ради

Міжнародний день музею

Дата: 24.05.2021 11:27
Кількість переглядів: 12

Кожен, хто шанує українські національні традиції, хто хоче зберегти пам’ять про Україну, хто має витончений художній смак - не обійдеться без вишивок, створених талантом і щирим серцем народних митців нашого краю. Як радісно усвідомлювати, що народна творчість сьогодні оновлююється, оживає і, мабуть, чим більше ми будемо знайомитися з її історією, то можливо, наше життя буде більш радісним та  духовно багатим.

До Міжнародного дня музеїв у краєзнавчому музеї розгорнуто виставку рушників, чоловічих та жіночих вишиванок, картин, серветок та ікон. Свої вироби представили майстрині Штефан Світлана Петрівна, Голобородько Марія Олександрівна. Виставку доповнив своїми виробами Плужник Володимир Петрович, а також від представив вироби своїх бабусь, від яких він  перейняв любов до вишивки. Наші майстри розповіли як створювали першу вишивку, звідки вони черпають натхнення та розказали історію створення кожного з представлених виробів.

Червоні та чорні нитки переплітаються на полотні у вигадливі візерунки, вимальовуючи дерево роду, чашу добробуту, дивовижних птахів, чарівні квіти, геометричні орнаменти. У вишивці рушників знайшли відображення орнаменти, пов’язані з образами добра, краси, захисту від усього злого на землі. Орнаменти вишивки рушників — це народна пам’ять про життєдайні сили землі та сонця.

Виставка триватиме з 24 по 26 травня 2021 р.

ГОСТИННО ЗАПРОШУЄМО ВСІХ БАЖАЮЧИХ ДО НАШОГО МУЗЕЮ НА ВИСТАВКУ НАРОДНОЇ ТВОРЧОСТІ.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора