A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури та спорту Великобурлуцької селищної ради

З Днем української писемності та мови!

Дата: 09.11.2020 11:30
Кількість переглядів: 15

         Щорічно 9 листопада в нашій державі відзначається День української писемності та мови й вшановується пам'ять Преподобного Нестора-Літописця. Саме його вважають основоположником української писемності.
         Українська мова – це скарб, який передавався з покоління в покоління. В піснях та легендах наші предки поширювали її від роду до роду. Ми любимо свою гарну, співучу мову, цінуємо та пишаємося нею! Вона, як величний Дніпро, увібрала крапельки, струмочки, потічки слів, приказок, думок, текстів, живого спілкування.

         9 листопада 2020 року українським радіо проведено ХХ Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Ця подія уже 20 років поспіль об'єднує українців.  Радіодиктант став не просто засобом  перевірки  власної грамотності, а  масштабним  національним флешмобом.

        Текст для диктанту «Виклики книжкової ери»  написав відомий письменник і видавець Іван Малкович. Науковою консультанткою проєкту стала докторка філологічних наук, професорка Лариса Масенко. Читала диктант акторка Римма Зюбіна.

       До написання диктанту долучилися  учні та педагоги закладів загальної середньої освіти, працівники відділу освіти, культури, спорту та туризму Великобурлуцької селищної ради. Так всі  приєдналися  до участі у флешмобі й висловили свою любов до української мови, розуміння необхідності підвищувати власну грамотність.

          Вітаємо  всіх зі святом! Бажаємо  щастя, добра, духовного збагачення, нових звершень та здійснення мрій!
        Розмовляймо українською!


« повернутися

Вхід для адміністратора