A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури та спорту Великобурлуцької селищної ради

Всеукраїнський День вишиванки

Дата: 20.05.2021 15:13
Кількість переглядів: 11

   У культурі кожного народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. В Україні таким символом є вишиванка – своєрідний унікальний код українського етносу з зашифрованими оберегами та знаками.

   21 травня у Великобурлуцькій селищній територіальній громаді відзначили Всеукраїнський День вишиванки та презентували вишиту мапу «Моя вишивана Великобурлуцька громада» ідея створення якої належала керівнику художньому Базового КЗ "ВВеликобурлуцький Будинок культури". До її створення також долучилися  народні умільці-вишивальниці, майстрині-аматори Великобурлуччини. На унікальній географічній мапі яскраво-кольоровими хрестиками сплелись  Великобурлуцька громада і дев’ять старостинських округів. В кожен вишитий клаптик громади майстрині внесли своє серце, душу, любов до своєї малої Батьківщини на основі народних традицій.

            Ми хочему висловити велику вдячність усім хто приймав участь у створенні вишиваної мапи: Світлана Анатоліївна Кривуля, Тетяна Олександрівна   Лесніченко , Наталя Олексіївна Дем’яненко, Любов Вікторівна Криничанська - Народний умілець Великобурлуччини, Наталя Василівна Кошова , Олена Осипівна Хлистун , Флоаря Тодорівна Кобзару, Марія Сергіївна Кошель, Валентина Іванівна Путятіна, Вікторія Володимірівна Рябокінь, Неля Іванівна Кравченко, Марія Іванівна  Паніна - Народний умілець Великобурлуччини, Тетяна Іванівна Закопайло, Лариса Іванівна Агурєєва, Алла Іванівна Білівець.

       Жителі Великобурлуцької громади дуже люблять свій край. Тому вишивана мапа урочисто була передана Великобурлуцькому селищному голові Віктору Терещенко

     З нагоди святкування Всеукраїнського Дня вишиванки КЗ «Великобурлуцька публічна бібліотека Великобурлуцької селищної ради»  оголосила онлайн – фотоконкурс під назвою «Я душу одягну у вишиванку, та не на день, не на мить – а навіки…».

   За підсумками голосування ІІІ місце поціновувачі конкурсних світлин з результатом 169 вподобань віддали Аріні Куценко з селища Великий Бурлук. ІІ місце посіла також великобурлучанка Катерина Михайлюченко   з результатом 389 вподобань. І місце у конкурсі з результатом 477 вподобання отримали Яна та Даринка Гусєви з села Гнилиця І.

  


« повернутися

Вхід для адміністратора