A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури та спорту Великобурлуцької селищної ради

Новини

РІЗДВО ХРИСТОВЕ-ЧАС ЧУДЕС!

Вітаємо зі світлою радістю, з чарівним Різдвом! Нехай здійсняться всі ваші мрії, нехай в душі живе завжди надія, а віра не покидає ніколи! Нехай у вашому серці не згасає світло щастя! Миру, здоров’я і душевної теплоти!

09:57 25.12.2023

Мінна безпека - це повинен знати кожен.

ЯК НАВЧАТИ ДІТЕЙ МІННОЇ БЕЗПЕКИ: НОВИЙ ОНЛАЙН-КУРС ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ, РЯТУВАЛЬНИКІВ ТА ПОЛІЦЕЙСЬКИХ ( Джерело: Зhttps://mon.gov.ua/ua/news/yak-navchati-ditej-minnoyi-bezpeki-novij-onlajn-kurs-dlya-vchiteliv-ryatuvalnikiv-ta-policejskih)

10:09 21.12.2023

УВАГА! КОНКУРС!

Запрошуємо дітей віком від 6 до 10 років взяти участь у конкурсі на найкращій малюнок на тему "Різдвяні свята в Україні".

13:33 14.12.2023

14 грудня - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Щорічно 14 грудня згідно з Указом Президента України від 10 листопада 2006 року № 945/2006 в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. До виконання робіт, пов’язаних з усуненням самої аварії та її наслідків, були залучені понад 600 тисяч осіб з числа військовослужбовців, працівників органів внутрішніх справ, а також інших військових формувань, працівників державних, громадських, інших підприємств, установ і організацій незалежно від їх відомчої підпорядкованості. Щира подяка та шана всім ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які, не шкодуючи свого життя та здоров’я, захищали нашу країну від наслідків наймасштабнішої техногенної катастрофи у світі. Лише завдяки самопожертві осіб, які брали участь у ліквідації наслідків аварії, коштом їх власного життя, вдалося її локалізувати та врятувати не лише нашу країну, а й увесь світ, від руйнівного радіаційного забруднення. Схиляємо голови перед тими, хто не дожив до цього дня, чиє життя та здоров’я забрав невидимий ворог – смертоносне радіоактивне випромінювання. Обов’язок кожного з нас – пам’ятати про тих, до кого у сім’ю прийшла чорнобильська біда.

08:42 14.12.2023

З ДНЕМ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята – Дня місцевого самоврядування. Становлення нашої країни як незалежної держави у більшості пов’язано з розвитком місцевої ініціативи, зростання ролі громади та відповідальності кожного її члена за долю свого рідного краю.День місцевого самоврядування – це свято тих, хто працює в органах місцевої влади, депутатів і усіх громадян, виборців, які вболівають за проблеми, дбають про розквіт і зростання міст і селищних громад.Сьогодні на органи місцевого самоврядування покладена велика відповідальність за соціально – економічний стан територіальних громад, за благополуччя їхніх жителів, за створення комфортних умов для проживання мешканців сіл, селищ, міст, що в кінцевому результаті зробить нашу державу сильною та заможною, бо нічого на світі немає кращого за нашу рідну незалежну Україну.

08:24 07.12.2023

День святого Миколая

   З Дня святого Миколая починається цикл зимових свят в Україні.  День святого Миколая є невід’ємною частиною української культури. Нині традиція святкувати його відроджується по всій Україні, а дітлахи нетерпляче чекають подарунків на свято 6 грудня, яке відзначається в Україні з 2023 року за новим календарем.

09:37 06.12.2023

ЩИРО ВІТАЄМО З ДНЕМ СВЯТОГО МИКОЛАЯ

Щиро вітаємо Вас із Днем Святого Миколая Чудотворця – одним із найсвітліших і найрадісніших християнських свят. Нехай цей прекрасний день принесе до ваших осель радість, світло і приємні несподіванки. З приходом цього дня кожен з нас очікує на маленьке диво, звершити яке під силу лише Святому. Хай у зимові морози зігріває вас тепле свято і Святий Миколай здійснить усі ваші бажання! Миру вам і добра, достатку, щастя, злагоди, благополуччя й душевного родинного затишку, світлої радості та веселого свята! Нехай Святий Миколай освятить вас і благословить на добрі справи.

08:48 06.12.2023

З ДНЕМ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ

День Збройних Сил України був встановлений постановою Верховної Ради України в 1993 році. Це свято відзначається щорічно 6 грудня—в день ухвалення в 1991 році закону України «Про Збройні Сили України». Сьогодні цей день набув особливого значення. Наші Герої захищають країну на передовій, охороняють її кордони, територіальну цілісність та незалежність. Низько вклоняємося усім, хто боронить нашу землю, вшановуємо тих, хто віддав за Україну своє життя, дякуємо всім, хто наближає нашу Перемогу. Честь і Слава найкращим синам і донькам України, які стоять на захисті незалежності нашої Держави.

08:47 06.12.2023

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ВОЛОНТЕРА

5 грудня Україна і світ відзначають Міжнародний день волонтера. Свято було засновано у 1985 році за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН. В сучасній Україні волонтерський рух розпочався в 90-х роках, а офіційно його визнали 10 грудня 2003 року постановою Кабінету Міністрів.

09:15 05.12.2023

1 грудня Всесвітній День боротьби зі СНІДом

1 грудня в усьому світі відзначають Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цю дату було започатковано ще 1988 року задля того, аби підвищити поінформованість людей про ВІЛ та СНІД та звернути увагу на порушення прав та свобод людей, що живуть із статусом ВІЛ-позитивної особи. Головна мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом — звернути увагу суспільства на цю проблему. Сьогодні ВІЛ – це не вирок. Люди з вірусом імунодефіциту можуть жити звичайним життям, народжувати дітей, працювати, подорожувати тощо. Достатньо вчасно вживати ліки. Якщо ВІЛ-інфекція діагностується вчасно, відразу розпочинається АРТ і надається необхідне лікування пацієнту, а відтак людині гарантується якісне та повноцінне життя. Заходи, що проводяться в цей день, традиційно супроводжуються символом – Червоною стрічкою. Як символ боротьби з ВІЛ/СНІД вона була запропонована у 1991 році американським художником Франком Муром, який належить до асоціації «Візуальний СНІД». Вона означає: «Я знаю про проблему ВІЛ/СНІДу і я не байдужий до неї». Тепер кожен, хто надягає Червону стрічку 1 грудня, висловлює свою надію на майбутнє без СНІДу. Будьте обережні та подбайте про своє здоров’я самі, бо здоров’я і життя – це найцінніше, що має людина.

08:48 01.12.2023

Вхід для адміністратора