A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури та спорту Великобурлуцької селищної ради

Новини

День пам'яті жертв Бабиного Яру

Щороку 29–30 вересня Україна та світ вшановують пам’ять жертв масових розстрілів, здійснених гітлерівцями у Бабиному Яру. Це одна з найтрагічніших подій Другої світової війни, яка стала історією не лише України, а й всього світу – масове вбивство німецькими окупантами мирного населення, військовополонених, ромів, євреїв 29-30 вересня 1941 року в урочищі Бабиного Яру під Києвом. Бабин Яр став місцем масових страт і поховань, величезною братською могилою, де, згідно з офіційними даними, загинуло понад 100 тисяч осіб різних національностей. Серед них – євреї і роми, червоноармійці, комуністи, підпільники Організації українських націоналістів, «саботажники», порушники комендантської години та навіть пацієнти психіатричної лікарні імені Павлова. Масовий розстріл євреїв у Бабиному Яру став символом «Голокосту від куль» і нацистської політики масового знищення людей. Пам’ятаємо та вшановуємо полеглих у Бабиному Яру! 

09:02 29.09.2023

Вітаємо з Днем працівника освіти.

Щиро і сердечно вітаємо із професійним святом - Днем працівника освіти - всіх, хто допомагає молоді відкривати скарбницю знань, науки та мудрості.

08:16 29.09.2023

ВІТАЄМО З ВСЕСВІТНІМ ДНЕМ ТУРИЗМУ!

  Щорічно 27 вересня відзначається Всесвітній день туризму та День туризму в Україні. Україна має унікальні можливості для розвитку всіх без винятку видів туризму — від гірського, лікувального до екстремального і паломницького. Туризм охоплює мільйони людей, різні галузі економіки, екологію та виробництво, сприяє пожвавленню міжнародних обмінів та людських контактів. День туризму – професійне свято тих, хто працює у цій сфері, тих, хто намагається професійно забезпечувати наш повноцінний відпочинок та комфорт під час подорожей. Вітаємо всіх тих, хто любить подорожувати. Бажаємо здійсненню всіх ваших мрій, надій і сподівань.

08:32 27.09.2023

Міжнародний день миру

Підтверджуючи відданість України ідеалам миру та підтримуючи рішення Генеральної Асамблеї ООН, згідно з Указом Президента України із 2002 року в Україні установлено День миру, який відзначається щорічно 21 вересня – у Міжнародний день миру. На сьогодні для нашої держави це свято є особливо значущим. Кожен  українець мріє про якнайшвидше припинення бойових дій , про перемогу, про повернення рідних, близьких, друзів, про мирне небо над головою, про світле майбутнє дітей, про загоєння нестерпних ран у людських серцях, захист від агресорів. Найбільше у світі щастя – це мир, коли люди живуть дружно та спокійно, земля не здригається від страшних вибухів, не ллються сльози горя та втрат. У День Миру бажаємо всім спокою і процвітання. Миру в сім’ях, миру в серцях та миру нашій рідній Україні!

08:29 21.09.2023

День фізичної культури та спорту

Традиційне святкування Дня фізичної культури і спорту в Україні припадає на другу суботу вересня (Указ президента від 29 червня 1994 року № 340/94).

11:34 12.09.2023

КОНКУРС МАЛЮНКІВ

За ініціативи начальника Великобурлуцької селищної військової адміністрації Віктора Миколайовича Терещенка, з метою культурно-освітнього розвитку, формування у дітей і підлітків національної ідентичності, патріотичного виховання, активного залучення творчої молоді до соціально-вагомої діяльності в умовах воєнного стану, До Дня Незалежності України, Дня Державного прапора України та Дня Великобурлуцької громади було проведено конкурс дитячих малюнків «Що для мене Україна?».

17:54 29.08.2023

Вхід для адміністратора