A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, культури та спорту Великобурлуцької селищної ради

Новини

90- ТІ РОКОВИНИ ГОЛОДОМОРУ 1932-1933 РОКІВ В УКРАЇНІ

Традиційно в останню суботу листопада (в 2023 році ця дата припадає на 25 листопада) ми разом із українцями всього світу вшануємо пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні — геноциду Українського народу. Цього дня у Загальнонаціональній хвилині мовчання Україна схилить голови в жалобі за мільйонами людей, життя яких у мирний час обірвала голодна смерть на найродючішій у світі землі. Голодомор – сумна і страшна сторінка української історії. Нині українські воїни, які зупинили навалу і звільнили від ворога безліч населених пунктів, не лише захищають територіальну цілісність і суверенітет України, але і нашу ідентичність, право бути господарями на своїй землі, шанувати власну мову, історію, культуру, героїв. Вшануймо пам’ять мільйонів синів і доньок України, мільйонів невинних людей - наших земляків, без жалю винищених Голодомором! Вічна пам'ять загиблим і вічна слава Україні!

14:08 24.11.2023

ДЕНЬ ГІДНОСТІ І СВОБОДИ

21 листопада в Україні – День Гідності та Свободи. Його встановлено указом Президента від 13 листопада 2014 року на честь початку цього дня двох знаменних подій в новітній українській історії — Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року. У цей день ми вшановуємо тих, хто не тільки своїми справами, а й втраченим життям продемонстрував бажання жити у вільній та демократичній державі.

08:25 21.11.2023

17 Листопада Міжнародний День Студентів!

Дорогі юні друзі! 17 Листопада Міжнародний День Студентів! Вітаємо всіх теперішніх та майбутніх студентів. Бажаємо яскравих моментів у житті, великих перемог, гідних досягнень, веселих пригод, щасливих зустрічей та великих подорожей! Ніколи не втрачати інтерес до навчання, а кожен свій день робити плідним, чудовим та неперевершеним.

08:56 17.11.2023

ВІТАЄМО З ВСЕУКРАЇНСЬКИМ ДНЕМ ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТУРИ ТА МАЙСТРІВ НАРОДНОГО МИСТЕЦТВА!

Шановні працівники закладів культури, учасники мистецьких колективів, всі, хто присвятив своє життя галузі культури! Ми високо цінуємо ваш вагомий внесок у розвиток національної культури. Без вашої підтримки і розуміння, без вашого доброго серця, ініціативності і творчої думки неможливі добрі переміни у нашому суспільному житті. Ваша праця завжди на виду: ви створюєте людям свято, допомагаєте молодому поколінню долучатися до справжніх витоків української культури, бачити в ній все найкраще і найцінніше. Ваша діяльність – благородна справа. Ви даруєте людям радість, несете культуру до кожної душі, формуєте в людині почуття прекрасного, надаєте яскраві хвилини спілкування з багатогранним мистецтвом нашого народу і надбанням світової культури. Ви робите навколишній світ кращим і добрішим. Тож нехай ваша творча нива завжди буде встелена новими здобутками і високими досягненнями. Всім, хто присвятив себе галузі культури, бажаємо творчого довголіття, невичерпної енергії, щедрих мистецьких здобутків, достатку, терпіння, добра і миру!

08:53 09.11.2023

З ВІРОЮ У ПЕРЕМОГУ!

Напередодні Дня захисників і захисниць України діти Великобурлуцької громади підготували військовослужбовцям малюнки, патріотичні сувеніри, листівки з побажаннями повернутися додому живими й здоровими… Таким чином маленькі українці намагаються підтримати наших захисників, які знаходяться в зоні бойових дій, а також поранених, що лікуються у шпиталях. З дитячими теплими і щирими словами подарунки вже вдалося передати бійцям.

16:48 01.10.2023

З МІЖНАРОДНИМ ДНЕМ МУЗИКИ !!!

Щиросердечно вітаємо Вас з професійним святом – МІЖНАРОДНИМ ДНЕМ МУЗИКИ !!! Високо цінуємо ваш вагомий внесок у розвиток мистецтва. Від усієї душі вітаємо всіх композиторів, музикантів, співаків, диригентів, усіх, хто просто любить музику з цим чудовим святом! Бажаємо всім натхнення, творчих успіхів та досягнень. Нехай ваші твори викликають в людях тільки позитивні емоції і прагнення створювати щось нове і хороше.

12:02 01.10.2023

ДЕНЬ ЗАХИСНИКІВ І ЗАХИСНИЦЬ УКРАЇНИ! ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОГО КОЗАЦТВА! ПОКРОВА ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ!

Згідно з Указом Президента України №455/2023 від 28 липня 2023 року День захисників і захисниць тепер відзначається 1 жовтня. Щиро вітаємо всіх зі святом мужності, честі, доблесті, незламності національного духу! Ще 1 жовтня - день святої Покрови Пресвятої Богородиці. З козацьких часів цей день був для захисників України. Це свято символізує багаті й славні традиції українського народу, упродовж століть тісно пов’язується із ідеями захисту від ворогів. Найщиріші вітання усім воїнам, які мужньо захищають суверенітет, територіальну цілісність нашої держави, мир та спокій українського народу. Бажаємо нашим захисникам міцного здоров’я, незламної волі, сили духу, незгасимої енергії, добра і миру, душевного спокою, плідної праці на благо української держави, успіхів у повсякденному житті, благополуччя та добробуту, родинного тепла та затишку! Миру та злагоди нашій Батьківщині!

11:51 01.10.2023

Міжнародний день людей похилого віку 2023 рік

Піклування про людей похилого віку – справа всього суспільства, адже саме старші люди зберегли для нас найкращі національні традиції та навчили долати труднощі. Прийміть слова глибокої вдячності за все, що зроблено вами заради нашого майбутнього. Ваша праця, подвиг, ставлення до людей – це приклад для наслідування сучасній молоді.

11:29 01.10.2023

ВІТАЄМО З ВСЕУКРАЇНСЬКИМ ДНЕМ БІБЛІОТЕК!

Віддаючи данину поваги бібліотечному руху в незалежній Україні, 14-го травня 1998-го року Президентом України було підписано Указ № 471/98 про щорічне святкування Всеукраїнського Дня бібліотек. В Україні він відзначається 30-го вересня. 

11:26 30.09.2023

Вхід для адміністратора